Епістолярій Олекси Гай-Головка як джерело формування його ідейних та художніх поглядів - Швець, Н.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на теоретичній та джерельній основі з’ясовано епістолярій українського діаспорного письменника Олекси Гай-Головка (1910-2006). Доведено, що ідейно-художні погляди літератора в листах змодельовано під кутом зору його сформованого світобачення, світогляду; проілюстрований з архівних джерел епістолярій наочно переконує в тому, що листи репрезентують науковий інтерес не лише як матеріал для вивчення біографії, але і як оригінальний чинник, в якому відображена вся багатогранність духовного життя письменника.