Епістолярій як джерело до вивчення повсякденного життя митрополита Іларіона у Швейцарії - Тюрменко, І.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується епістолярій митрополита Іларіона швейцарського періоду, зокрема, листи, написані німецькою та французькою мовами, які досі не були задіяні у наукових дослідженнях. Інформаційний потенціал листів дозволив розкрити невідомі сторінки життя митрополита Іларіона у Швейцарії та роль міжнародних організацій у наданні йому матеріальної та духовної допомоги.