"Нещастя цих українців у тому, що їм довелося жити в таку історичну епоху..." - Прокопчук, В.С.; Тітова, Н.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізована групова кримінальна справа, якою 1929-1930 рр. Кам’янець-Подільський окружний відділ ДПУ намагався сфарбрикувати в Дунаївцях осередок "Спілки визволення України" з 23 "контрреволюціонерів" - жителів містечка і навколишній сил.