Павло Филипович про Петра Гулака-Артемовського та ранній український романтизм - Поліщук, В.Т. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті наведено ряд посутніх думок П. Филиповича про творчість П.П. Гулака-Артемовського - від сухувато-колючого аналітизму до визнання ролі поета у шуканні нових літературних шляхів.