Діяльність Івана Огієнка з популяризації історії Кам’янець-Подільського державного українського університету в зарубіжжі (до 95-річчя заснування вишу) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Досліджується організаційна, редакторсько-видавнича і творча діяльність Івана Огієнка, фундатора і ректора Кам’янець-Подільського державного українського університету, з популяризації історії цього вишу в зарубіжних україномовних виданнях 1930-1960-х рр.