Іван Огієнко про мову шкільних підручників і сучасніть - Попович, Анжеліка (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті порушується питання дотримання норм сучасної української літературної мови в шкільному підручнику із всесвітньої історії для учнів 10 класу профільного рівня. Увага акцентується на порушенні норм милозвучності української мови; помилковому вживання слів, скалькованих з російської мови; надуживанні активними дієприкметниками теперішнього часу; використанні зв’язкового компонента бути.