Естетичні домінанти прози Аркадія Любченка - Мариненко, Ю.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглянуто особливості художнього мислення українського прозаїка доби розстріляного відродження А. Любченка. Доведено, що в своїй творчості письменник прагнув можернізувати досвід конструювання сюжетів, колізій, характерів персонажів, напрацьований вітчизняною та зарубіжною літературами. Відзначено, що майже кожен його текст - це формотворчий експеримент.