Соціальні чистки студентського складу педагогічних вишів УСРР на початку 1920-х рр.: на матеріалах Правобережжя - Комарніцький, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються політика радянської влади щодо регулювання соціального складу студентства педагогічних вишів Правобережної України на початку 20-х рр. ХХ ст. («соціально-академічні перевірки складу» або «перереєстрації»), нормативно- правове забезпечення чисток, а також їхні результати в окремих педвишах.