Підручники та посібники І.Огієнка з української мови для початкової школи - Вітюк, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті описано лінгвістичну та лінгводидактичну спадщину І. Огієнка, проаналізовано підручники і посібники з української мови для учнів початкової школи, розкрито педагогічні підходи до оволодіння українською літературною мовою. Зосереджено увагу на методичних рекомендаціях ученого, що залишаються актуальними для сучасної початкової школи.