Публіцистичне мовлення як певний естетичний стереотип - Третяк, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті описано процеси стилістичного зниження української мови; соціальнополітичні процеси, що відбулися в житті суспільства за останні десятиріччя; представлено публіцистичне мовлення як певний естетичний стереотип; з’ясовано зміни, що відбулися в результаті демократизації соціуму, динаміку мовних норм; зміни в українському комунікативному просторі й дискурсивних стратегіях.