Дохристиянські емблематичні формули у інтерпретаціях Івана Огієнка - Солецький, О.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті осмислюється своєрідність інтерпретацій первісних моделей та структур візуально-вербальної сигніфікації у працях Івана Огієнка. На основі його досліджень системи дохристиянських вірувань, міфології та демонології робиться спроба визначення особливої знакової структури вираження первісного досвіду, яка пізніше стала основою творення емблематичних форм у літературі.