Брусилівськими стежинами Івана Огієнка - Святненко, В.; Святненко, С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті приведені досі невідомі широкому загалу сторінки життя і діяльності Івана Огієнка(митрополита Іларіона), пов’язані з Брусиловом. На основі краєзнавчих досліджень встановлені збережені донині місця, будівлі, хати, де бував, працював або проводив свій час видатний вчений. Особливе місце середних займають хата, де він народився, і будівля Вищого початкового училища, яке було відкрите в Брусилові за його сприяння.