Родинне виховання у системі педагогічних поглядів Івана Огієнка - Олинець, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено погляди й ідеї видатного українського освітнього діяча, педагога І. Огієнка щодо ролі та впливу родинного виховання на молодь. Розкривається сутність поняття і визначаються основні виховні завдання, які повинна розв’язувати родинна педагогіка. Обґрунтовано значення родинного виховання для формування особистості дитини та її розвитку. Окреслено мету і зміст концепції родинної педагогіки. Вказано основні причини і наслідки духовних депресій молоді в зв’язку з недостатньою увагою сім’ї та суспільства.