Аналіз назв засобів масової інформації міста Кам’янець-Подільського - Лобода, А.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовані гемероніми різних хронологічних зрізів (перший – 1917-1920 рр., другий – з 1991 р. дотепер), зважаючи на історичні довідки. Увагу звернуто на політичний устрій та ідеологію, зміни в соціальній структурі українського суспільства, економічні відносини, які вплинули на розвиток засобів масової інформації. Виявлено лексико-семантичні особливості онімних одиниць. Здійснено структурний аналіз періодичних видань. Визначено основні мотиви номінації гемеронімів аналізованих періодів. Подано типологію періодики міста Кам’янця-Подільського. Акцентовано на важливості вживання лексики сучасної української мови в гемеронімах.