Пасивна лексика в сучасних діалектних словниках і текстах - Коваленко, Борис; Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено особливості побутування та просторове поширення лексем, що вийшли з активного вжитку і мають риси «діалектологічності» (банька, кагла, мийка, пола, праник), їх можливості творити фразеологізми. Визначено, що активність у вживанні та фразеотворенні деяких лексем втрачена із зникненням деяких предметів господарювання зі вжитку.