Національно-патріотичне виховання молодших школярів у контексті наукової спадщини І.Огієнка - Третяк, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розкрито мету національного виховання свідомого громадянина, патріота; визначено шляхи впровадження національно-патріотичного виховання в навчально-виховний процес у початкових класах; описано роль І. Огієнка у формуванні національної свідомості молодших школярів. Визначено напрями громадянської компетентності учнів на уроках української мови. З’ясовано роль дидактичного матеріалу та загальношкільних проектів для формування національної свідомості учнів молодшого шкільного віку.