Деякі мовленнєві закономірності української, російської та англійської мов - Діяконович, Інна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Дослідження висвітлює мовленнєві позиційні закономірності української мови у вигляді протези і їхню відсутність у російській та англійській мовах. Гіпотетично проводиться спроба охарактеризувати діахронічну тенденцію англійської мови до замовчування певних фонем, як відсутню протезу даної германської мови.