Погляди Івана Огієнка на неологізацію мови та його роль у становленні української неології - Білоусова, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовані погляди Івана Огієнка на поповнення української мови новими словами і значеннями, його внесок у становлення української неології як науки. Особливу увагу приділено ставленню науковця до індивідуальноавторських новотворів. Відзначено роль Огієнка в розбудові української термінології, узагальнено вимоги, які він висував до нових термінів. Підкреслено цінність словникарства Івана Огієнка для узуалізації нових слів та виразів.