Мовне конструювання епістолярію Івана Огієнка: гендерний аспект - Шевчук, Зореслава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу мовних засобів вираження комунікативних ситуацій шляхом листування між Іваном Огієнком та представниками чоловічої/жіночої статей. Зокрема, увагу акцентовано на різнорівневих маркерах комунікативної поведінки, що формують стереотипні сприймання про гендерні ролі у процесі мовленнєвої комунікації.