Композити з VIP на позначення людини в українській та англійській мовах: порівняльний аспект - Григошкіна, Ярослава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
Результати порівняльного аналізу семантики VIP-композитів української та англійської мов підкреслюють вплив соціально-економічних факторів на функціонування таких композитів у медійному дискурсі. Обидві мови переважно містять найменування, пов’язані з соціальним статусом, професією та родиною. Висока частотність VIP-найменувань свідчить про престижність цього статусу в українському суспільстві, тоді як англійська мова частіше використовує ввічливі форми звертання в комерційному контексті.