Виховання національно-патріотично свідомої мовної особистості засобами української мови - Каленюк, Світлана; Шеремета, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
У статті розглянуто теоретичні засади та практичні аспекти формування національної та громадянської ідентичності учнів на уроках української мови та літератури; визначено вагомість освітніх, інформаційно-просвітницьких і виховних заходів з української мови і літератури в аспекті викликів сьогодення.