Семантичне наповнення лексеми «війна» в поемі Івана Огієнка «Туми» - Шевчук, Зореслава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
У статті проаналізовано семантичне наповнення лексеми «війна» в поемі «Туми», її вербалізацію крізь призму символічності (смерть, руйнування, втрата, трагедія). Окреслено полісемантичність лексеми «війна», представлену негативно конотованими асоціатами (ворог, полонений, рана, кров).