Трансформації фразеологічних одиниць із компонентами-мітологемами в романі Євгена Положія «Іловайськ» - Бановська, Дар'я (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2024)
У статті зроблено вибірку фразеологічних одиниць із компонентами-мітологемами, які зазнали авторських трансформацій. Проаналізовано семантичні та структурно-семантичні групи трансформованих фразеологізмів. Визначено значення й стилістичні функції видозмінених фразеологізмів у мовотворчості Євгена Положія.