Формування особистості у концепції національного виховання Івана Огієнка - Загалевич, Валентина; Горошко, Ангеліна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті аналізуються основні аспекти, що впливають на процес становлення особистості за концепцією національного виховання Івана Огієнка; розкривається роль родини, школи та реалії на процес становлення молодого покоління, визначається вплив історії, народних звичаїв та обрядів на формування світогляду та світосприйняття вихованця. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300183