Читацькі інтереси і їх вплив на формування читацької самостійності в контексті ідей Івана Огієнка - Довгань, Олена; Олинець, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті розглядається вплив читацьких інтересів молодших школярів на формування читацької самостійності. Проаналізовано прийоми формування інтересу до науково-пізнавальної літератури. З’ясовано роль пізнавального інтересу у формуванні читацької самостійності: виявлено характер, показники, умови формування інтересу до книжки в контексті поглядів Івана Огієнка. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300182