Постмодерністське прочитання містерії «Народження Людини. Добро і Зло на світі»: спроба сучасної рецепції філософських і поетикальних домінант Івана Огієнка - Расевич, Любов (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті здійснено спробу перепрочитання містерії Івана Огієнка «Народження Людини. Добро і Зло на світі» з огляду на ті семіотичні, структурні й поетикальні маркери, які дають змогу сучасної рецепції ідейних маркерів у руслі постмодерністської світоглядної парадигми, домінантної для сучасного читача. Інтеграція тексту в сучасний філософський, культурний, історичний дискурс на основі техніки ретельного прочитання є виграшним рішенням у намаганні обґрунтовано дати філософським містеріям автора нове життя, проте не використовуючи надумані публіцистичні узагальнення, відірвані від тканини самого тексту. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300178