Мовне різноманіття футбольного дискурсу в усному мовленні коментаторів - Каленюк, Світлана; Шеремета, Наталія; Рижик, Володимир (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті схарактеризовано сучасні тенденції футбольного дискурсу в усному мовленні коментаторів; доведено, що стилістично протиставні шари лексики «термінолект» і «соціолект» об’єднуються комунікативно, що уможливлює виокремлення відтермінних сленгізмів; висновковано про збалансованість використання фахової професійної та неофіційної жаргонної лексики у футбольному дискурсі. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300155