Іван Огієнко і створення історичного словника української мови - Дидик-Меуш, Ганна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті досліджено внесок проф. Івана Огієнка у розвиток української історичної лексикографії. Ідеться, зокрема, про його допомогу під час створення картотеки першого історичного словника української мови, над якою колектив науковців разом із Євгеном Тимченком почали працювати саме в Кам’янці-Подільському за часів ректорства проф. І. Огієнка. Закцентовано увагу на постійній співпраці проф. І. Огієнка з укладачами історичного словника. Проаналізовано текст рецензій проф. І. Огієнка на перший том «Історичного словника українського язика» (1930) і його рекомендації щодо роботи над наступними томами цієї фундаментальної праці. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300152