Етимологічно-семантичні особливості мітонімів (на прикладі романів Дари Корній) - Бановська, Дар'я (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2023)
У статті проаналізовано мітоніми, ужиті в прозових текстах Дари Корній. Описано погляди провідних дослідників на парадигми класифікації мітонімів. На основі семантичної та синтаксичної характеристики виділено дев’ять груп мітонімів. Окреслено семантичні та етимологічні особливості досліджуваних одиниць. http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/300143