Діяльність адміністрації української держави в Ольгопільському Повіті Подільської Губернії - Ратушняк, І.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті розглянуто особливості та головні напрямки політики владних інституцій Української держави в Ольгопільському повіті Подільської губернії у травні-листопаді 1918 р. Розкрито діяльність повітового старости А. Тітаренка, спрямовану на реставрацію дореволюційних соціально-економічних відносин. Приділена увага відновленню правопорядку та взаєминам із австро-угорськими підрозділами. Піднімаються питання культурно-освітнього стану повіту.