Громадсько-політична діяльність союзу інженерів та техніків у підросійській Україні в добу першої російської революції - Магась, В.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
Союз інженерів і техніків виник наприкінці 1904 року і розгорнув свою діяльність в Україні у 1905 році в таких містах як Київ, Харків, Миколаїв, Катеринослав, Одеса, Сімферополь та ін. Ця громадсько-політична організація не висувала ніяких професійних вимог, натомість її програма містила загальнодемократичні положення, а також пропозиції щодо вирішення робітничого та аграрного питання. Організація підтримала політичні страйки кінця 1905 р. Під впливом репресій та в зв’язку зі змінами умов діяльності організація зникає у 1906 р.