Дипломатія Угорсько-Словацької "Малої війни" (березень-квітень 1939 р.) - Боровець, І.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті проаналізовано перебіг дипломатичної боротьби під час угорсько-словацького військового конфлікту у березні-квітні 1939 р., що увійшов в історію під назвою «мала війна». З’ясовано зовнішньополітичні маневри Словаччини, Угорщини, Німеччини, Польщі, Великої Британії. Детально простежено пріоритетну роль німецької дипломатії у відносинах між Словаччиною та Угорщиною та вирішальне значення позиції Берліна під час конфлікту.