Православні храми та духовенство військового відомства на Волині наприкінці XIX - на початку XX ст.: історичний та архітектурний аспекти - Стецюк, Вадим Борисович (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
В статті охарактеризовано систему військового духовенства Волинської губернії із часу військових реформ 1860-1870-х рр. до початку І світової війни, насамперед, функціонування полкових храмів. Також проаналізовано процес спорудження храмів військового відомства, запропоновано їх типологію як специфічних архітектурних форм.