Зародження всеросійського селянського союзу та періодизація його діяльності у Наддніпрянській Україні у 1905-1908 рр. - Магась, В.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
Стаття присвячена обставинам зародження Всеросійського селянського союзу у Московській губернії та Донецькому окрузі Області Війська Донського. В останньому проживала велика кількість селян-українців, керівництво якими здійснювали соціал-демократи брати Мазуренки. Також нами запропонована періодизація діяльності Всеросійського селянського союзу.