Міжкнязівські війни в південно-західній Русі і поступове виникнення суверенних князівст-держав у Прикарпатті (80-ті роки XI - початок XII ст.) - Головко, О.Б. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
В статті розглядається перебіг міжкнязівських конфліктів в Південній і Південно-Західній Русі наприкінці ХІ – на початку ХІІ ст. Автором показана драматична історія виникнення незалежних князівств-держав в Прикарпатті.