"Філософ історичної інформатики": штрихи до наукової біографії В.В. Підгаєцького - Баглай, Віктор Васильович (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті розглянуто окремі аспекти наукової та організаторської діяльності відомого українського історика, засновника української школи кліометристів, Віталія Васильовича Підгаєцького спрямованої на розвиток історичної інформатики.