Фонди державного архіву Волинської області як джерело вивчення виборів до державної думи Російської імперії - Чернов, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті проведено комплексний аналіз фондів Державного архіву Волинської області, які містять інформацію про вибори до Державної думи. З’ясовано дже рель ноінформаційний потенціал фондів повітових виборчих комісій, які дають змогу простежити механізм прийняття останніми різних рішень щодо організації виборчого процесу та розкривають маловідомі перипетії парламентських перегонів.