Українсько-польські відносини за гельманату Б.Хмельницького в оцінці М.Костомарова - Верстюк, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті на основі аналізу праць М. Костомарова зроблено спробу висвітлити українсько-польські відносини 1648-1657 рр., а саме: функціонування дипломатичних посольств та місій; умови укладення та наслідки Зборівського (1649 р.) та Білоцерківського (1651 р.) мирних договорів для Війська Запорозького.