Брусилів - рідне містечко Івана Огієнка - напередодні і в добу української революції 1917-1920 рр. - Комарніцький, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено сторінки історії містечка Брусилів з початку XX ст., до 1920 р., закцентовано увагу на українському національному русі, взаєминах української і єврейської громад містечка.