Літературна мова - основа духовного й культурного зростання - Бондарчук, Л.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про вищу форму української мови - літературну, що є основою духовного й культурного зростання народу, йдеться також про необхідність плекати її як "рідномовний обов'язок" (І.Огієнко) кожному з нас.