Плоди відступництва: до проблем художніх інтерпретацій Євангельського мотиву - Кудрявцев, М.Г. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті осмислюється у порівняльному контексті художня інтерпретація євангельського мотиву зради Іуди Іскаріота і відступництва загалом у творах Л.Андрєєва, Лесі Українки, С.Черкасенка, Б.Олійника та ін.