До питання про зародження, становлення, особливості функціонування сирійської й української преси: порівняльний аспект - Шейхо, Каміран (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Порівняно основні віхи зародження, розвитку і становлення сирійської і української преси. Зосереджено увагу на тематичних напрямах публікацій, окреслено головні функції сирійських і українських газет.