Погляди І.Огієнка на речення - Кононенко, А.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюються проблеми вчення про речення відомого мовознавця І.Огієнка. Зазначається, що, аналізуючи різні методи дослідження речення, І.Огієнко цю проблему вивчає на формально-граматичних засадах. Авторка вказує на глибину аргументації та актуальність положень вченого і вважає, що вони повинні бути вивчені і досліджені в наш час, коли українська мова набула право державності.