Іван Огієнко - учений-україніст: погляд через призму сучасності - Бондарчук, Л.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті окреслюється зміст та осмислюєтьс значення діяльності І.Огієнка - ученого-україніста як явища української культури в умовах Відродження 20-х рр. та повного нищення у тоталітарну добу. Підкреслюється важливість вивчення праць І.Огієнка мовознавчого та методичного змісту як фактора збагачення української культури у цілому.