Наталена Королева та митрополит Іларіон (спільність концепції віри) - Поліщук, Я.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується спільність світоглядів відомої української письменниці 1930-1960-х років Наталени Королевої та Митрополита Іларіона (Івана Огієнка). Особисті контакти цих діячів підтверджують їх взаємну довіру та приязнь. Митрополит Іларіон був уважним читачем та критиком християнських творів Королевої. Солідарна позиція обох у питаннях віри.