Проблеми меншовартості у працях Івана Огієнка та Романа Іваничука: спроба типологічних характеристик - Гандаій, О.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується спільність поглядів Івана Огієнка та Романа Іваничука на проблему меншовартості як одну з негативних рис менталітету українців. Зроблено спробу типологічних характеристик, розглядається застереження та пропозиції вчених щодо звільнення українського народу від комплесу меншовартості.