"Українська антиукраїнська школа..." в Україні - Поліщук, М.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється багатовікова бездержавність українського народу і її негативний, паралізуючий вплив на духовність українців, зокрема, на стан національної системи освіти. Також показано процес відродження рідної школи за умови незалежності України упродовж сімнадцями років.