Дух божого слова у біблійних афоризмах (на матеріалі Святого Письма у перекладі Івана Огієнка) - Козак, Р.В.; Гурська, Д.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розкривається значення афоризмів Біблії для духовного розвитку українського народу. Зазначається, що через афоризми передається мудрість Біблії, її повчальний зміст. Важливе значення у цьому має перекладний текст Святого письма, зроблений Іваном Огієнком. Аналізуються структурні типи біблійних афоризмів.