Митрополит Іларіон (Іван Огієнко) : "...молюся за ревного будівничого церков Божих і щедрого жертводавця на них..." Івана Мазепу (за сторінками "Віри й культури", 1953-1967 рр.) - Сохацька, Євгенія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті охарактеризовані матеріали, які появилися з нагоди Року гетьмана Івана Мазепи (1709-1959 рр.). Ця дата широко відзначалася у всьому світі, передусім в Канаді заходами митрополита Іларіона (Івана Огієнка).