Образ князів острозьких у творчості Герасима та Мелентія Смотрицьких - Рарицький, Олег (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті подається характеристика образу князів Острозьких у рецепції Герасима і Мелетія Смотрицьких. У їхній художній інтерпретації з'язовується значення політичної, релігійної, культурнологічної діяльності роду князів Острозьких.